Kurucaşile Ortaokulu

Şile Mah. Ali Fehmi Ağartan Cad. Kurucaşile/BARTIN
Vizyon
Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak.
Misyon
Çağdaş eğitim ve öğretim kapsamında; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ulusal kültürünü özümseyen ve yeniliklere açık,kendi kendine yeten, yaratıcı, araştırmacı, problem çözme becerisine sahip, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda alt yapıları oluşmuş,bir üst öğrenime ve hayata hazır bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2018 yılında 1 öğrencimiz Fen Lisesini, 2020 yılında 1 öğrencimiz Bartın Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesini kazandı. Ayrıca 4 öğrencimiz de Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını kazanarak burs almaya hak kazanmıştır. Bölge düzeyinde yapılan Satranç Turnuvasında öğrencilerimiz Bölge 3.sü olmuştur. İl düzeyinde yapılan Bocce Turnuvasında öğrencilerimiz İl 1., 2. ve 3.sü olmuşlardır.
Ulaşım
Bartın-Kurucaşile kara yolu ile ulaşım sağlanıyor.Kurucaşile-Cide kara yolu 30 km uzaklıktadır.
İlçe merkezine uzak yerlerde yaşayan öğrenciler taşımalı eğitim kapsamındadır.
İlçe
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Kurucaşile merkezinde yer almaktadır. Bartın ili merkezine 58 km uzaklıktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 LGS´ de 1 öğrencimiz Bartın Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesini, 1 öğrencimiz Kastamonu Taşköprü Fen Lisesini, 1 öğrencimiz Bartın Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesini,1 öğrencimiz Bartın Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunu kazanmıştır. 3 öğrencimiz yetenek sınavı ile Bartın Güzel Sanatlar Lisesini kazanmışlardır.
Bocce, Futbol, Voleybol
Tübitak, Bilim şenliği